Turist-tannlege i Budapest

Av | juni 7, 2020
Tannlegevakten med utstyr

I dag snakket jeg og Susanne sammen om hvor deilig det hadde vært om hun eller vi eide vår egen tannklinikk eller tannlegevakt. Hun snakket om et par venniner som bor i Follo og som hadde stelt i stand veldig fine klinikker. Disse venninene var gift med business menn som var mennene bak dette. Mennene var ikke tannleger men de hadde drømmer om å ha egne tannklinikk imperier. Og det hadde de visst fått på plass. Helt utrolig hva slags taktikker de bruker for markedsføring og for å konkurrere. De ansetter nyutdannede unge kvinnelige tannleger med veldig bra utseende og betaler dem en provisjon på 30% av innbetalte summer. Slik tiltrekker de mange intetanende pasienter med en hær av underbetalte tannleger som er villig til å gjøre det meste bare at de slipper å måtte jobbe på en liten bygde borte ut på landet.

Man kan tenke seg hva slags behandling de utfører i munnen til folk med en intet-eksisterende erfaring og et motiv for å tjene mer penger fordi de tjener så lite. Dette resulterer i en grusom overbehandling av folks tenner men minste kvalitet. Dette var en sjokk for meg å høre. Disse såkalte tannlegevaktene utnytter lidende pasienter som søker hjelp for sine smerter. Utfra det jeg hører, skviser disse tannklinikkene disse pasientene for penger fordi de kan. Når folk har store smerter, så tenker de ikke så voldsomt på hva de har måttet betale. Alt dette får meg til å tenke hvorfor i alle dager Susanne har slike venniner med slike ektemenn. Susanne sier at de ikke er så gode venniner uansett.

Men Susanne har andre tanker i hodet når det gjelder hennes drømme tannklinikk eller tannlegevakt. Hun drømmer om å være sin egen sjef og levere den beste kvaliteten man kan levere. Hun drømmer om å ha et hjemmekoselig venterom som føles som stua og ikke et kalt tannlegekontor. Drømmen er å ha Norges beste tannleger som assistentannleger. Det er da tannleger med verdighet og stolthet. Tannleger som behandler sine pasienter som om de skulle være deres familie.

Det er så trist å se hva dette yrket er blitt til. Fokuset på dentalt arbeid har skiftet fullstendig i våre dager. Istedenfor å søke perfeksjon i arbeidet vi gjør, noe som er eller var en essensiell og integrert del av vårt yrket, har fokuset landet på å perfeksjonere profitibilitet og hvordan skvise mest mulig penger ut av folk. Susanne forteller hvor mange ganger at pasienter forteller hvor fancy eller moderne den ene eller andre klinikken er. Som om det er indikasjon på hvor dyktig tannlegene er. Det morsomste er jo finere og fancyere klinikken er, desto dårligere og inkopetente tannlegene er. Gulleksemplet på dette er turist-tannklinikkene i øst-europa som frakter pasienter fra Norge ned dit for å drenere lommene deres. Disse klinikkene bruker ekstremt mye penger på å gjøre det overflatiske pent og moderne, bare for å skape illusjonen om at de er eksklusive. Men i virkeligheten så er de bare slaktere som meier ned alles tenner for å lage kroner istedet. Disse tannklinikkene har som prinsipp og overordnet mål er å behandle en og hver så mye de kan. Dette er styggeste overbehandlingen du kan tenke deg. Og hvor lenge holder disse kronene spør du? Hvis tennene og kronene holder i 5 år da er du bare heldig. Susanne sier at en krone laget med omhu og kjærlighet skal levei 25 år og mer…….

Du som leser dette lurer sikkert på hvordan i alle dager jeg vet dette. Vel, Susanne har mange venniner som kommer på besøk og gjett hva de snakker om? Vel, tannleger er rare skapninger. La dem være i fred så snakker de bare om tannlege-ting døgnet rundt 😛 !!