Hvorfor drømmer jeg om å bli tannlege?

Av | juli 5, 2020
tannlegevakt

Gjennom min oppvekst i Oppegård drømte jeg hele tiden om å bli en tannlege. Dette er veldig snodig eller kanskje paradoksalt fordi jeg var ekstremt redd for tannlegen som barn. Jeg husker at i min tid var alle tannleger ansatt i NHS, altså alle var offentlig ansatte. Det å dra til tannlegen var et mareritt. Fordi tannlegen var alltid en stor sint gubbe med store hender som hadde ingenting til overs for barn. Når han fortalte deg at du skulle holde kjeft og sitte stille så måtte du bare gjøre det. For frykten for det mennesket var verre enn smerten man forventet å oppleve. Mange ganger hadde tannlegen en assistent som holdt deg igjen i hodet og hender mens tannlegen satte sprøyten. Herregud….. Jeg får frysninger og skjelvinger i kroppen bare ved tanken.

Oliver
Jeg var da ganske så heldig at jeg ikke opplevde noe av dette. Jeg hadde veldig gode tenner og min mor var meget streng på å få meg og mine søsken til å ta vare på tennene våre. Men alltid var det noe tiltrekkende med å være tannlege. Man hadde liksom stor makt og autoritet. Alle måtte bare lytte til deg. Det å være tannlege lignet veldig mye på å være en føydal konge. Som tannlege hadde man en assistent som gjorde som han sa og hadde en sekretær som tok imot og ordnet med pasientene. I tillegg så kunne man skape og bygge ting. Hvis man tenker seg om så er tannlege-jobben veldig lik konstruksjonsarbeid, bare på mikroskala og det i munnen til levende og bevegelige skapninger :D.

Jeg flyttet til Oppegård for 7-8 år siden siden Susanne, min vakre kone, er fra Greverud. Jeg har vært mattelærer i London hele livet mitt men etter at jeg ble kjent med Susanne i London på en bar av alle steder i 2013, så endret alt seg. Jeg ble plutselig et annet menneske. Jeg var villig til å forlate mitt hjemland og bli med Susanne til Norge og bosette meg der. Jeg har gått på norsk-kurs av og på i de siste 5 årene og det er først nå jeg har fått papirene mine i orden. Til neste går skal jeg søke å komme inn på det odontologiske fakultetet i Oslo der Susanne ble uteksaminert.